همه می دانیم که شما برای شروع به انجام هر کاری تا حدودی کم و بیش نیاز به داشتن دانش و آشنایی با تکنیکهای اصلی آن حرفه و کسب و کار دارید. حرفه وب نویسی نیز مانند هر کاری، از این قاعده مستثنی نیست و تکنیک های خود را می طلبد. به جرئت می توان گفت وبلاگ های زیادی وجود دارند و با گذر زمان نیز ایجاد شده و به روز رسانی می شوند؛ اما هم این است که وبلاگ کاربردی و پرمخاطب باشد. حتی اگر مخاطبی نیز دارد، شما باید بتوانید آنان را نگه دارید و از دست ندهید؛ بنابراین اگر می خواهید از زحمتی که برای نوشتن مطالب و مدیریت وبلاگتان می کشید حداکثر نتیجه را ببرید و به اهدافتان برسید، داشتن چند فاکتور و رعایت چند نکته کافی است تا شما را به یک وبلاگ نویس حرفه ای تبدیل کند! در این مطلب ما به بررسی این موضوع پرداخته و نکاتی که برای بهتر شدن وبلاگتان نیاز است را با شما در میان می گذاریم.
تعریف واژه وبلاگ
قبل از پرداختن به ترفندهای وبلاگ نویسی باید تعرفی از واژه وبلاگ خدمتتان عرض کنیم. اولين بار واژه وبلاگ (Weblog) توسط يورن بارگد در سال 1997 در سايت Robert Wisdom مورد استفاده قرار گرفت. واژه وبلاگ از تركيب دو كلمه Web (به معنی وب) و Log (به معنی ثبت وقايع، گزارش) تشکیل شده است. پس معني وبلاگ عبارت است از: گزارش وبي يا گزارش اينترنتي. غیر از تعریف ذکر شده، تعاریف دیگری نیز برای واژه وبلاگ گفته شده است که در ادامه به چند مورد از آن اشاره می شود:
وبلاگ یا وبلاگ نویسی مجموعه يادداشت هاي يك نفر يا حتی چند نفر است كه به با گذشت زمان و کم کم روي اينترنت قرار داده مي شوند.
وبلاگ يك پديده اجتماعي و دوطرفه است كه پايه و اساس آن بر روابط متقابل بنا شده است.
ترفندهای وبلاگ نویسی
به محتوای وبلاگ خود توجه داشته باشید.
در یکی از ترفندهای وبلاگ نویسی شما نمی توانید بدون داشتن محتوا شروع به نوشتن کنید. وبلاگ خوب و حرفه ای، وبلاگی است که در درجه اول محتوای خوب و جذابی داشته باشد. مهم این است که مطالب شما شایسته مخاطبان تان باشد. نوشتن شاید در نگاه اول برای خیلی از افراد ساده و آسان بیاید؛ اما نوشتن کار ساده ای نیست و نیاز به کسب تجربه و مهارت است. بیشتر اوقات شما برای نوشتن یک مطلب ساده در وبلاگ تان ساعتها باید وقت صرف می کنید. محتوای شما باید در راستای نیاز مخاطب باشد. سعی کنید خودتان بنویسید و اگر از جایی مطلبی را استفاده می کنید برای رعایت اصول اخلاقی و حقوق پدیدآورنده، حتماً منبع و لینک آن مطالب را ذکر نمایید. با این کار به مخاطبانتان می گویید که شما پایبند به اصول اخلاقی و کپی رایت هستید و در نتیجه اعتماد مخاطبان به وبلاگ شما بیشتر می شود.

صفحه بندی مطالب وبلاگ تان در سطح استاندارد باشد.
گاهی اوقات پیش می آید که افراد تعداد مطالب صفحات وبلاگشان با هم تناسبی ندارد؛ مثلاً تعداد مطالب در صفحه نخست نسبت به سایر صفحات وبلاگ کم یا زیاد است. پس در یکی از ترفندهای وبلاگ نویسی،حد استاندارد را رعایت کنید. چرا که بارگذاری بیش از حد مطالب در وبلاگ باعث سنگین شدن وبلاگ و کندی سرعت بالا آمدن آن می شود. حتی بازدیدکننده شما نیز ممکن است انصراف داده و از سایت خارج شود؛ پس این نکته مهم در ترفندهای وبلاگ نویسی است.
همیشه وبلاگ خود را بهروزرسانی کنید.
خیلی پیش می آید که افراد وبلاگ خود را ایجاد می کنند اما آن را به روز رسانی نمی کنند. مخاطبان توقع دارند که مطالب وبلاگ بهطور منظم بهروز شود و همواره مطلب جدیدی داشته باشد. این موضوع از دیگر ترفندهای وبلاگ نویسی است.

با برخی از کدهای پایه برنامه نویسی وب آشنا باشید.
در خصوص دیگر ترفندهای وبلاگ نویسی می توان گفت که اگر وبلاگ نویس هستید به شما پیشنهاد می کنیم از کدهای پایه مانند html و امثال آن آگاهی پیدا کنید. یادگیری کدهای زبان پایه برنامه نویسی زمان چندانی از شما نمی گیرد. با آشنایی و شناخت این کدها زمانی که مشکلی در وبلاگتان اتفاق می افتد بدون دست به دامن شدن دیگران، خود می توانید وبلاگتان را مدیریت و مشکل را حل کنید.

از فونت و ظاهر استاندارد در وبلاگ خود استفاده کنید.
از دیگر ترفندهای وبلاگ نویسی می توان گفت که در وبلاگ خود همیشه از یک فونت غالب و همچنین با اندازه مناسب برای مخاطبان تان استفاده کنید. استفاده از فونت های مختلف و بعضاً فونت های رنگارنگ اگر چه می تواند زیبا باشد ولی ضرورتی برای استفاده آن نیست. استفاده از فونت و ظاهری استاندارد در وبلاگ تان باعث می شود تا مخاطباتان حرفه ای بودن کار شما را زیر سؤال نبرد.

برای وبلاگ خود از تصاویر جذاب و مرتبط استفاده کنید.
سعی کنید علاوه بر متن در وبلاگ خود، از تصاویر جذاب و مرتبط استفاده کنید. تصاویر باعث میشوند که متنهای بلند، کمتر خستهکننده به نظر برسند. مخاطبان تصاویر را دوست دارند. وبلاگهای خلاقانه و هنری، از تصاویر در مطالب خود استفاده میکنند. علاوه بر این، وقتی در یک وبلاگ خلاقانه مطلب مینویسید، تصاویر نقش بسیار مهمی در ارائه محتوای مطلوب دارند، پس تا جایی که ممکن است از تصاویر جذاب و مناسب استفاده کنید. این نیز خود یکی دیگر از ترفندهای وبلاگ نویسی است.

در وبلاگ خود بیش از حد تبلیغات نداشته باشید.
افراد زمانی که کسب و کاری را در وب سایت یا وبلاگ ایجاد و طراحی می کنند بعد از مدتی شروع به گرفتن تبلیغات جهت درآمدزایی می نمایند. داشتن تبلیغات در وبلاگ خوب است اما به شرط و شروطی. زمانی که فردی وارد وبلاگ شما می شود، در درجه نخست با هدفی وارد وبلاگ شده است؛ اما به محض ورود به وبلاگ آنقدر با تبلیغات مختلف رو به رو می شود که ترجیح می دهد از صفحه خارج شود. پس برای این که مخاطب را از دست ندهید، به اندازه تبلیغ کنید و همچنین مکانی مشخص را برای تبلیغات اختصاص دهید تا اگر کاربران به میل خود خواستند، بر روی تبلیغات کلیک کنند، نه اینکه ناخواسته یا اجباری باشد.

مطالب ارزشمند و جذاب به اشتراک بگذارید.
به هر حال مخاطب زمان خود را صرف خواندن محتوای شما می کند؛ پس برای مخاطبانتان محتوا و مطالب ارزشمندی را به اشتراک بگذارید تا ماندگاری آنان ثابت شود و مخاطب را از دست ندهید. حتی به کاربران شما هم افزوده شود. اگر محتوای مطلوب ارائه نکنید، نمیتوانید در زمینه ترفندهای وبلاگ نویسی به موفقیت دست پیدا کنید. به مخاطبان، مطالبی را ارائه کنید که به دنبال آن میگردند و در جستوجوهای اینترنتی خود آن را دنبال میکنند.

بدون دیدگاه