گفتگو با رئیس هیئت مدیره و یکی از بنیانگذاران شرکت آوین سامانه رایموند:
محدث سخنگو: از بچگی به کار در شرکت علاقه مند بودم و از همان کودکی انگیزه فعالیت در اینگونه شرکتها در من ایجاد شد.
محدث سخنگو کیست؟
رئیس هیئت مدیره
فعالیت در زمینه مدیریت دیتا بیسها، تحلیل سیستم ها و برنامه نویسی.
کارشناسی مکانیک.
کارشناسی ارشد ام بی ای (MBA).
فعالیت در شرکت از اسفند ماه سال 1394.
شروع تحقیقات و فعالیت در زمینه ساخت محصول از سال 1394 تا سال 1397 و ورود به بازار از سال 1397.
شروع فعالیت و استقرار در پارک علم فناوری البرز از سال 1397.
مشارکت با برادر در زمینه نرم افزار و تولید محصولات نرم افزاری.
قبل از ورد به پارک علم و فناوری در رشته مکانیک در قسمت قالب سازی در یکی از شرکتهای قالب سازی فعالیت میکردم، از همان ابتدا هدف شرکت کارآفرینی بود و سعی میکردم در این مسیر حرکت کنم و با توجه به اینکه برادرم در رشته نرم افزار گیاهی فعالیت داشتند با همکاری و همفکری ایشون تصمیم گرفتیم وارد حوزه نرم افزار شویم.
شرکت فناور آوین سامانه رایموند:
شرکت جزء شرکتهای فناور محسوب می شد که در حال حاضر خلاق است و تا پایان سال 1401 دانش بنیان خواهد شد.
شرکت ما برحسب پروژه ها دارای نیروهای متعددی است و بین 8 تا 30 نفر متغیر است.حوزه فعالیت شرکت شامل برنامه نویسی به منظور ساخت نرم افزار، پشتیبانی و استقرار نرم افزارکه توسط فارغ التحصیلان مدیریت و حسابداری انجام می شود و تحلیل و توسعه نرم افزار است که الگوریتم ها و محاسبات خاص مربوط به نرم افزار را به انجام میرسانند. در بخش آموزش و تحلیل نرم افزار هزینه و قت زیادی را صرف می کند و بخش برنامه نویسی و توسعه نرم افزار و بخش دیگر استقرار و پشتیبانی است که در زمینه بازاریابی حدود 20% از سهم و درآمد شرکت را دربردارد.
یکی از وظایف شرکت خریداری نرم افزار ها از بازار داخلی و یا خارجی بوده و سپس بر حسب نیاز و اهداف مشتریان و شرکت ها آن را ویرایش و تغییر میدهیم.
یک بحث اصلی در زمینه شرکت ها موضوع انقلاب صنعتی چهارم است که بیان میکند با وجود تمام اطلاعات میتوان دنیای سایبری را به دنیای فیزیکی مرتبط سازیم و اطلاعات با کیفیت و دقت بالاتر داشته باشیم و از این اطلاعات بهترین استفاده را داشته باشیم تا بدین وسیله بهرهوری شرکت ها افزایش مییابد.
برنامه های شرکت در آینده بر حسب همین موضوع، بردن کارخانهها به سمت کارخانههای هوشمند است یعنی قسمت اطلاعات ERP شرکت رو به خط تولید وصل کنیم و خط تولید کارخانه به صورت کاملا اتومات فعالیت نمایند و مسائل تولید و نگهداری و تعمیر به صورت آنلاین صورت میگیرد و با استفاده از اینترنت اشیاء بتوانیم ارتباط بین سیستم و دستگاهها را برقرار کنیم و کارخانههای هوشمند را شکل دهیم.
پشتیبانی از نیروهای کار:
برقراری دروههای آموزش 6 ماهه تا 1 سال با استفاده از منابع داخلی و خارجی برای دانشجویان سال آخر و یا فارغ التحصیلان و به کارگیری آنان در شرکت.
نوآوری های شرکت:
در ابتدا اغلب شرکتهای فعال عموما وارد بحث تولید نمیشدند و از طرفی ساخت و تولید نرم افزار نیز هزینه زیادی را برای شرکتها ایجاد میکرد و نمیتوان یک نرم افزار استاتیک را برای همه شرکت ها تولید کرد، اما در مبحث مالی و حسابداری تا اندازه ای میشود بر روی آن سرمایه گذاری نمود، شرکت ما هم سعی کرد که نرم افزاری را تولید کند که علاوه بر رفع نیازهای عادی شرکت، نیازهای تولید و تولید پیچیده شرکت های دیگر را هم رفع نماید. تا قبل از اینکه شرکت نرم افزار را تولید نماید شرکت ها مجبور به استفاده از نرم افزارهایی بودند که دارای هزینه و خطر بالایی بود و با استفاده از این نرم افزار کاربران بدون نیاز به دانش برنامه نویسی فرمهای مد نظر خویش و فرایندهای مورد نظر را ایجاد مینمایند. نرم افزارهای ما شامل نرم افزارهای مدیریتی و تولید و به تبع آن نرمافزارهای زیرمجموعه حسابداری است که در این زمینه نوآوری صورت گرفته شده است.
فرایند جذب مشتری:
عموما از دیجیتال مارکتینگ، تولید محتوا، ریفرال مارکتینگ(بازاریابی ارجاعی) استفاده می کنیم. فرایند به این شکل است که فرایند کاری توسط شرکت های مورد نظر مشاهده شده و پس از تایید اقدامات انجام میشود و یا از طریق معرفی شرکتهای دیگر مشتریان جذب می شوند.
انگیزه اصلی برای فعالیت در زمینه نرم افزار:
از یک طرف علاقه به صنعت و کارخانه و حضور در این مکان ها از همان بچگی درکنار پدر و دریافت این موضوع که در زمینه های برنامه ریزی و فناوری اطلاعات دارای شکاف و مشکلات زیادی هستیم و از طرف دیگر آشنایی قبلی با این نرم افزارها و شروع تحقیقات ددر این زمینه پس از فارغالتحصیلی از دانشگاه در سال 1393 به همراه برادرم بود که از عوامل اصلی انگیزه بخش برای فعالیت در شرکت هستند.
مزایای شرکت:
انگیزه انجام دادن یک کار مهم و کسب تجربه در این زمینه بیشتر از هر چیزی مرا درگیر میکرد و علاقه به فعالیت در مدیریت ارشد کسب و کارها و ایجاد تغییر در راستای انقلاب صنعتی چهارم باعث شد که مزیت معنوی بیشتر از مزیت مادی مرا جذب خود سازد و مهمترین مزیت آن این بود که ارتباط با سایر شرکت ها باعث ایجاد و رشد دیدگاهی باز نسبت به شرکت ها و صنعت و نرم افزار شد و نگاه تازه و روشنی را برایم فراهم کرد.
خدمتگرایی یا محصولگرایی؟
فعالیت اصلی شرکت ارائه راهکار برای شرکت ها و سازمان هاست که بتوانند مشکلات خودشان را برطرف نمایند و فرایندهایشان را در سازمان پیاده سازی نمایند که مربوط به بخش خدمات شرکت است و مهمترین ابزار شرکت برای پیاده سازی راهکارها ساخت نرم افزار است و بنابراین در یک طیف دو دامنه قرار میگیرد.
نگاه به آینده:
با توجه به رشد تکنولوژی و نویدهای انقلاب صنعتی چهارم، آینده روشنی را تصور میکنم و خوشبختانه پس از گذراندن دوران سخت هر سال روند شرکت بهتر از سال قبل است و امیدوارم که اقتصاد هم در این زمینه یاریگر باشد.
برنامهریزی :
اخذ و فعالیت بر روی پروژههای مرتبط با انقلاب صنعتی است و استقرار و راه اندازی کارخانه های هوشمند جزء اولویتهای برنامه شرکت است.
سهم شرکت از بازار:
نفوذ در صنعت قطعه سازی و پیشرفت در صنایعی مثل داروسازی، ساختمان سازی، صنایع غذایی، صنایع فولاد. ورود به بازار از سال 1398 بوده که حدود 1 تا 2 درصد از بازار متعلق به این شرکت است.
رقبا:
شرکت همکاران سیستم به عنوان اولین و بزرگترین شرکت نرم افزار خاورمیانه یا شرکت های برهان سیستم و شماران سیستم در ردیف رقبای اصلی شرکت ما محسوب می شوند.
منابع کسب درآمدشرکت رایموند:
مهمترین منبع همان سایت شرکت است که حدود 30% از مشتریان از طریق دیجیتال مارکتینگ جذب میشوند و منابع دیگر مصاحبه با روزنامهها و سایتهای اقتصادی مثل دنیای اقتصاد، اقتصاد نوین و تبلیغات و تولید محتوای تخصصی در وب سایت شرکت، مصاحبه های تلویزیونی است. شبکههای اجتماعی مثل لینتین به شکل قوی فعالیت داریم و اینستاگرام درصد کمی فعال هستیم و شبکه لینکدین است که حدود 20 تا 30% برای شرکت می تواند درآمدزا باشد.
مشکلات و چالش های شرکت رایموند:
یکی از بزرگترین مشکلات شرکت مهاجرت نیروهای متخصص از شرکت است، معمولا پس از آموزش و صرف هزینههای هنگفت نیروهای کار تمایل برای ادامه فعالیت در شرکت را ندارند و به خارج از کشور مهاجرت میکنند. مشکل دیگر رشد اقتصادی پائین است که باعث میشود شرکت ها و نیاز آنها منطبق با رشد و پیشرفت شرکت نباشد.
درخواست های شرکت رایموند:
تا به امروز هر درخواست و نیاز ما توسط پارک برآورده شده و حمایت های خوبی صورت گرفته شده و از این نظر مشکل خاصی برای شرکت وجود ندارد و اگر بتوانند نمایشگاههایی به منظور آشنایی با صاحبان شرکت و صنایع بزرگ برقرار نمایند، خیلی نقطه قوتی برای رشد شرکت هاست، اما در زمینه رشد و ثبات اقتصادی باید بیان کنم که زمینه مناسب برای کارآفرین وجود ندارد که بتوانند به خوبی برنامهریزی نمایند و به شکل کلی زیرساختهای شرکت به سمت خوبی حرکت نمیکند.
1 دیدگاه