در گفت و گو با کارآفرین موفق مطرح شد؛
مهران صارمی نیا: شانسی یا غیرشانسی در مسیری گام برداشته ام که به آن علاقه دارم
رساگویا- در دنیای امروز اثرات کارآفرینی روی توسعه اقتصادی جامعه کاملا آشکار شده است، به طوری که عدهای از صاحب نظران، عصر حاضر را عصر کارآفرینی نامیدهاند. کارآفرینی را میتوان واسطهای میان خلاقیت و توسعه اقتصادی دانست؛ چراکه نوآوری و خلاقیت، جریانهای ثابت اقتصادی را دوباره به حرکت میاندازد. پس براین اساس سعی کردیم با مهران صارمی نیا، از کارآفرینان موفق دراین عرصه به گفت و گو بپردازیم.
مهران صارمی نیا کیست؟
مهندس مهران صارمی نیا کارشناس ارشد مهندسی فناوری اطلاعات تجارت الکترونیک
دارای مدرک بین المللی CIW آمریکا
مشاور تجارت الکترونیک
متخصص روابط عمومی آنلاین
مربی کارآفرینی
عضو هیئت مدیره شرکت تجارت الکترونیک فراز
بیش از 10 سال سابقه فعالیت در حوزه بازاریابی و دیجیتال مارکتینگ
عضو پارک علم و فناوری البرز
مدیر شرکت تجارت الکترونیک صارم
نویسنده کتاب ادمین پولساز اینستاگرام
مدرس دانشگاه و مراکز اموزش عالی و آزاد
مهران صارمی نیا کارشناس ارشد مهندسی فناوری اطلاعات گرایش تجارت الکترونیک و فعال در زمینه دیجیتال مارکتینگ در ابتدای گفت و گو به معرفی خود پرداخت و اظهار کرد: در زمان دبیرستان، با کانون تبلیغاتی سرور همکاری میکردم و بیشتر کارهای آفلاین مانند فتوشاپ را انجام میدادم. در مقطع لیسانس در حوزه صنایع فناوری اطلاعات به تحصیل خود ادامه دادم و در کنار تحصیل با انجام پروژه های مختلف به درک بهتر و موفقیت بیشتری در حوزه فناوری اطلاعات رسیدم. در زمان دانشجویی ، برای دانشجویان فناوری اطلاعات دانشگاه آزاد ماهشهر وبسایت Itum.ir را راه اندازی کردم. بعد از پایان تحصیلات خود حدود ۳ سال و نیم در آموزشگاه فناوری اطلاعات پانیذ مشغول به کار شدم. در کنار کار از فعالیت و یادگیری بیشتر غافل نشده و همراه دوستان خود دوره ها و پروژه های بسیاری را به سرانجام رساندیم هم چنین در نمایشگاه های بین المللی هم مشغول بودیم.
ما برای رسیدن به هدف خود سختی زیادی کشیدم حتی گاهی اوقات جلسات کاری و پروژه های خود را در دفتر دوستان یا کافه انجام میدادیم اما برای ما مهم به نتیجه رساندن هدفمان بود تا این که بالاخره موفق شدیم در سال ۹۷، با دو نفر از دوستانم شرکت خودمان را با عنوان “پویا تکنولوژی فراز” تاسیس کرده و هم چنین با پارک علم و فناوری همکاری کنیم. برای پیشرفت در کارمان پروژه های مختلفی را از شهرهای مختلف یا حتی کشورهایی مانند ترکیه، عمان، کویت، آلمان و کانادا قبول کرده و با ایرانیان مقیم آنجا همکاری کردیم.
این کارآفرین نمونه طی صحبتهای خود به فعالیت در حوزه های دیگر هم اشاره کرد: بنده در کنار کار خود به تدریس درمراکز کار و دانش و دانشگاهای علمی کاربردی و مراکز آموزش آزاد پرداختم. سال 98 از خوزستان به کرج نقل مکان کرده و در اینجا ساکن شدم و در پارک علم و فناوری البرزمشغول بکار شدم .اوایل سال 1400 شرکت خود را با عنوان تجارت الکترونیک صارم راه اندازی کرده و در حوزه دیجیتال مارکتینگ و طراحی و توسعه وبسایت و بازاریابی و آموزش COACHING به فعالیت خود ادامه دادم و هم چنین در دانشگاه علمی کاربردی جهاد دانشگاهی کرج مشغول تدریس شدم. درسال 1400 نیزدر حوزه اینستاگرام کتابی به نام ادمین پولساز اینستاگرام نوشتم.
اگر از دانشجویان کارهایی بخواهید انجام دهند که به نفعشان نیست پس دیگر چه فایده ای دارد
ایشان طی صحبت های خود درباره نحوه تدریس استادان اظهار کردند: من در دوران تحصیل خود استادان خوبی داشتم که با راهنمایی و مشاوره های درست ایشان توانستم راه خود را پیدا کنم و اعتماد به نفس خود را نسبت به تدریس و یاددهی آموخته های خود به دیگران افزایش دهم و بتوانم طبق آموخته هایم از استادانم با دانشجویان خود ارتباط و تعامل بیشتری داشته و آنها را در مسیر پیشرفت کاری و زندگی بهتر یاری دهم. من سعی کردم در طول تدریس خود مباحثی را از دانشجویانم بخواهم که مطمئن هستم در آینده کاری آنها اثر مثبت داشته و می توانند با یادگیری آن مسائل در آینده به درآمد برسند. بنده مباحثی را به عنوان استاد مطرح می کنم که به نفع شاگردانم است. اگر شما از دانشجویان کارهایی بخواهید انجام دهند که به نفعشان نیست دیگر چه فایده ای دارد و به چه دردشان می خورد. پس ما اول پشت طرح و برنامه ریزی و تدریس دانشگاه《باید》چرایی را مشخص کنیم یعنی چرا دانشجو باید این درس را بخواند.
وقتی تیم قوی تر می شود، هرکس در حوزه خودش می تواند قوی تر ظاهر شود
مهندس صارمی نیا در پاسخ به این سوال که راه اندازی کار به صورت تیمی بهتر است یا انفرادی، گفت: شراکت مثل تشکیل زندگی می ماند و آن افراد باید مکمل یکدیگر باشند و تناسب شخصیت با یکدیگر داشته باشند، و اینکه اهدافشان هم سو و هم راستا باشد. در خصوص بحث شراکت باید گفت من با هر دو دوستانم از دبیرستان آشنا شده و در دانشگاه هم رشته بودیم و به همین دلیل این ارتباط و تعامل وجود داشت. هر کدام از ما در حرفه خاصی توانمندتر بودیم چه در حوزه فروش و بازاریابی چه در روابط عمومی و سایت تیم به معنی تکامل و مکمل بودن افراد است تا نتیجه بهتری حاصل شود.
وی با پیشنهاد خواندن کتاب پدر پولدار و پدر فقیر_چهار ربع درآمدی در بحث در آمد، بیان کرد: حالتی است که ما می توانیم کارمند، خویش فرما و در حالت بعد مدیر کسب و کار و در گام بعدی سرمایه گذار باشیم. پس اول از سمت کارمندی باید شروع کنید و به شخصه در شرکت خودم همیشه کارآموز جذب میکنم. خیلی از این افراد می آیند و میگویند ما دوره گذرانده ایم یا مدرک لیسانس داریم ولی بعد میفهمند که باید بیشتر و به طور تخصصی تر یاد بگیرند. من خودم از زمان دانشجویی در هر حوزه ای چه فروش چه تولید محتوا مشغول بکار در شرکتها و فروشگاهای مختلف شدم با پشتکار و تلاش و البته یادگیری دائم توانستم به هدف خود برسم.
ایده آل گرایی خوب است اما باید برای آن زمانی مشخص کنیم/ اگر مدیریت بلد باشید کار تیمی فوق العاده است
این کارآفرین با تاکید بر این که در یک گام عقب تر باید شخصیت خود را بشناسید و تست های مختلف شخصیت را انجام دهید، گفت: با شناخت شخصیت خود میتوانید ببینید که علاقه شما متناسب با چه حوزه ای است و بعد از آن به دانشگاه،کارآموزی یا غیره بروید. اگر من درحال حاضر اینجا هستم و حس خوبی دارم و اگر صبح تا شب هم کار کنم مشکلی ندارم، به این خاطر است که شانسی یا غیر شانسی در مسیری گام برداشته ام که به آن علاقه دارم و این گونه نبود که هر روز علاقه و راه خود را تغییر دهم. البته در حوزه خودم همه راه ها را امتحان کرده ام و دوره های مختلف را شرکت کردم تا علاقه خود را پیدا کنم. حدود ۱۰ سال در این حوزه مشغول بکارهستم و با پیشرفت تکنولوژی و فناوری ما نیز پیشرفت کردیم. در کنار کارمندی نیز می توانید خویش فرمایی کرد زیرا شما در هرجایی که بخواهید پروژه بگیرید و تجارت خود را داشته باشید از شما میخواهند که کارهای قبلیتان را ببینند. در صورت نداشتن نمونه کار کسی اصلا به شما پروژه ای نمیدهد. برای رفتن از خویش فرمایی به سمت کسب و کار، در حال حاضر در کشور، مکان هایی مثل پارک های علم و فناوری و دانشگاه ها وجود دارد که فضایی را در اختیار افراد و استارتاپ ها با قیمت خیلی کمی قرار می دهند و این گونه میتوانید تیم پیدا کرده و ایده های خود را پخته تر کنید. همه اینها کمک کرده و باعث بهتر شدن بستر شده است؛ زیرا در چندسال گذشته مراکز به این حد شکفته نشده بود. و در کل اگر به سود رسیدید میتوانید در کنار آن مربی هایی داشته باشید که راه را به شما بگویند و راه اشتباه را دوباره نروید.
وی افزود: با کمک تیم میتوانید قوی تر کار کنید. مگر یک نفر چقدر میتواند به تنهایی فعالیت کند. اما در این مورد نیاز است شما یک جایگاه یا سرمایه اولیه ای داشته باشید تا تیم با شما همکاری کند. این حوزه چالش های زیادی دارد. بالای ۹۵ درصد استارتاپ ها در جهان زیر ۵ سال شکست می خورند. پس باید کارهایی انجام دهیم و ابزارهایی را استفاده کنیم تا از این شکست زود هنگام جلوگیری کنید. البته من افرادی را می شناسم که ۱۰ سال است میخواهند استارتاپی را شروع کنند و هنوز در حال بررسی هستند. این درست نیست. باید در یک برگه برای وظایف خود زمان شروع و اتمامی مشخص کنید. ما باید از ابزار مختلف و افرادی که تجربه دارند استفاده کنیم و ضرر های مالی خود را کاهش دهیم.
چالش تحریم ها و فیلترینگ در این حوزه/ هنوز که هنوز است حمایت از کسب و کارهای نوپا زیاد صورت نمی گیرد
در ادامه گفت و گو،مهندس صارمی نیا با بیان این که در دو دیدگاه می تواند بحث چالش های این حوزه را باز کند، تأکید کرد: یکی کلیه کسب و کار های ایران است و یکی کسب و کار های دیجیتالی و آنلاین در کشور. در خصوص کسب و کار ها بحث هزینه مطرح میشود که با توجه به تورم هر روز بالاتر می رود و جدیدا در همه جا بحث نمایندگی رایج شده است برای اینکه افراد هزینه اضافه تری نپردازند ولی در این حوزه این گونه نیست. به عنوان یک کارفرمای یک کسب و کار نوپا باید مراقب همه ی این مسائل باشید و بسنجید. خب هر کسب و کاری نیاز به چالش های مالی دارد. و حتی وام دادن نیز خوب نیست و کمکی نمی کند. یعنی اگر شما در دوران اولیه کار وام ۴ درصد بگیرید، بیش تر مغرور می شوید و ممکن است حتی آن قدر نداشته باشید که پس دهید.
وی در رابطه با حوزه خود گفت: در ایران متأسفانه بحث تحریم ها و فیلترینگ را داریم که همیشه چالش برانگیز است و نمیتوانیم از تمام مواردی که به صورت بین المللی وجود دارد، استفاده کنیم. یا آن ها ما را تحریم کرده اند یا ایران آن ها را فیلتر کرده است. مثلا خیلی از ابزارهای گوگل برای ما غیرفعال است یا خریدهای اینترنتی و سایت های بین المللی که میتوان از آن پروژه گرفت را نمی توان انجام داد. البته همیشه سعی کردیم راهکارهایی ارائه دهیم که این ها را دور بزنیم ولی مثلا همین قانون copy right که در ایران وجود ندارد، به ما لطمه میزند. البته از جهاتی نیز این قضیه خوب است مثلا دیجی کالا، آپارات و غیره کپی از مدل خارجی است. اگر مدل خارجی آن ها در ایران بود، دیگر این مدل های ایرانی نبودند. من در نظام صنفی رایانه ای استان خوزستان دبیر حوزه روابط عمومی هستم و همیشه گفته ام در صنف های دیگر مثلا روانشناسی، بعد از لیسانس و فوق، فرد باید مجوز بگیرد. در حقوق و بقیه نیز همینطوراست. اما در حوزه ما بعضی افراد با دیدن دو ویدیو و گذراندن یک دوره آموزشی ادعا می کنند می توانند این کار را انجام دهند و خود را متخصص معرفی می کنند و باعث میشوند بازار را نیز خراب کنند. به دو دلیل یک چون ممکن است غیر استاندارد قیمت دهند و دو این که غیر استاندارد عمل کنند. متأسفانه امروزه هرکس که نرم افزار فتوشاپ روی سیستمش نصب باشد، می گوید گرافیست است و کار را انجام می دهد در حالی که این گونه نیست. پس این چالش ها باید بهبود پیدا کند.
نقش دولت و مجلس در کمک به کارآفرینان
صارمی نیا با تأکید بر این که دولت به گسترش فرهنگ کارآفرینی باید کمک کند، اظهار کرد: دولت از دبیرستان و دانشگاه به بحث آموزش و رویداد های مربوط به کارآفرینی و آشنایی با کسب و کارها بیشتر باید بپردازد. خیلی از فارق التحصیلان و حتی خود من، بعد از گرفتن لیسانس و حتی فوق لیسانس، باید خوش شانس باشیم تا با کسب و کار ها آشنا شویم. خیلی از دانشجویان خودم لیسانس IT دارند، ولی در ترم آخر هنوز دوره آنلاین مرتبطی شرکت نکرده اند. یکی از دلایلی که افراد به این سمت نمیروند به علت مبهم بودن این رویکرد است. افراد دهه ۶۰ به دلیل چالش های زیاد، ذهنیت خود را به نسل های بعد نیز داده اند و نتیجه این که افراد ناامید شده اند و فکر میکنند در ایران نمیتوانند زندگی خوبی داشته باشند و به جاهای خوبی برسند.
وی تأکید کرد: در ابعادی که ما کار می کنیم، می شود کار کرد. مجلس و دولت باید قبول کنند که به هرحال تکنولوژی های جدید آمده است و نباید مخالفت کرد چون به هرحال به این سمت درحال حرکت است. دیدیم که خیلی از کسب و کارها بعد از کرونا، به صورت آنلاین فعالیت میکنند. اگر دیجیتال مارکتینگ و راهکارهای آنلاین و شبکه های اجتماعی نبود، خیلی از کسب و کارهای زمین خورده بودند پس باید حمایت کرد. من کاملا درک می کنم که به صورت کلی باید اپلیکیشن و راه کارهای داخلی خوب و ملی داشته باشیم ولی گام به گام باید اتفاق افتد. در کنار آن باید فرهنگسازی کنیم و کاری کنیم نرم افزارهای داخلی رشد کنند. مردم نیز اینگونه با خرسندی کامل از آن ها استفاده خواهند کرد. کسب و کارها باید آموزش داده شود و کمک کنند که ایده هایشان را پیاده کرده و برایشان شفاف سازی کنند. بحث مالیات و هزینه ها را خیلی ها نمیدانند و همین ندانستن ها باعث ضررهای بسیار میشود.
وقتی تلاش کردم فهمیدم که همه چیز مثل یک پازل جلوی چشمانم چیده شده است
این کارآفرین حوزه دیجیتال مارکتینگ درباره ترس از راه اندازه کسب و کارهای اینچنینی بیان کرد: ریسک پذیری و طی کردن مسیری که قبلا نرفته اید واقعا سخت است. از مسیری که اولین بار با دوچرخه طی میکنید میترسید. اما دفعات بعد برایتان طی کردن مسیر راحت تر است و باید گفت مسیر اصلی برایتان شکل گرفته است. کسب و کار نیز این گونه است. در خصوص مکانیسم عصبی مغز، ما یک قسمتی به نام مغز خزنده داریم که وظیفه آن زنده نگه داشتن ما است. مغز خزنده به ما میگوید اگر جایی که در آن قرار گرفته اید، امن است پس همین جا بمان. و جلوی ما را از ریسک پذیری می گیرد ولی ما راهکار داریم که آن را گول بزنیم. راهکار این است که بتوانیم گام ها را بشماریم .خیلی از کسب و کارهای آنلاین از گاراژ خانه و اتاق خود شروع کردند. خیلی از کسب و کار ها حتی آفلاین بودند؛ مثل بازار مبل ایران آقای انصاری در مگامال ولی از پایین شهر از یک مغازه مبل فروشی شروع کرده است یا خیلی از مثال های داخلی و خارجي دیگر.
صارمی نیا سپس افزود: اگر هنوز می بینیم پشتوانه مالی زیاد یا پشتوانه علمی و تخصصی و تجربه ای خاصي نداریم ۲تا کار باید انجام دهیم؛ باید گام ها را کوچک کوچک برداریم. مثلا در کنار کارمندی یک شغل دوم تخصصی دیگر انجام دهید. یا لازم نیست اول کار، کارمندان زیادی داشته باشید و اولش خودتان کارمند خودتان باشید و حتی میتوانیم در مراکز اشتراکی دفتر بگیریم و کسی را به صورت درصدی و شراکتی بیاوریم و در گام بعدی شرکت بزنیم. ترس را همه دارند اما نباید باعث شود که جلوی پیشرفت گرفته شود. و وقتی خودم تلاش کردم فهمیدم که همه چیز مثل یک پازل جلوی چشمانم چیده شده است. من همیشه خدا را شکر کرده ام و سعی کرده ام فایل های انگیزشی را گوش کنم و این حس و حال خوب را دارم. یک بحثی نیز به نام رهاشدگی وجود دارد که شما باید کار خود را انجام دهید و بعد از آن رها باشید و این گونه فکر کنید که شد، شد و اگر هم نشد، نشد اما هیچوقت نگذارید حسرت به دل بمانید. بدترین درد به نظرم حسرت است. حسرت کارها و روزهایی که میتوانستیم انجام دهیم ولی انجام ندادیم. اگر هم شکست بخوریم فوقش میبینیم که این راه جواب نداد و به دنبال راه دیگری می گردیم.
سرمایه ما بیشتر دانش ما بود/خودتان را مقروض نکنید
وی درخصوص جذب سرمایه گذار یا داشتن سرمایه کافی گفت: شاید خانواده کمک هایی کرده اند اما ما با دست خالی شروع کردیم. ولی یک سری تجهیزاتی مثل شاید دوربین و یک لپتاپ باید داشته باشید. تا به امروز سرمایه گذاری جذب نکرده ام و سعی کردم به صورت تیمی جلو روم.حتی نمایشگاه که می رفتیم، به جای پول نمایشگاه و غرفه برایشان خدمات انجام می دادیم وحتی برای سفارش میز و نصب آن، پروژه social گرفتیم و اینستاگرام و سایتشان را برایشان انجام دادیم. سعی کردیم از درآمد خود، هزینه صرف کنیم. حتی وقتی که دفتر گرفتیم، پروژه ای را قبول کردیم و گفتیم درآمد حاصل از این پروژه صرف هزینه یک سال دفتر شود. من پیشنهاد می کنم تا به پروژه یا درآمد خاصی نرسیده اید، خودتان را مقروض نکنید. باید بتوانید هم متخصص باشید و هم متخصص هایی را داشته باشید که شما را به عنوان متخصص قبول داشته باشند و بیایند و با شما همکاری کنند. راهکار وجود دارد ولی زمان بر است.
همه می توانند کارآفرین باشند، ولی باید توانایی آن را داشته باشند
این کارآفرین موفق با اشاره به این که کارآفرینی ارزش آفرینی است، اظهار کرد: از هر ۱۰ نفر ۲ یا ۳ نفر پتانسیل کار آفرین شدن را ممکن است داشته باشند. یعنی برای بقیه کارمند بودن شاید مناسب تر باشد. مثلا ممکن است من کارمند خوبی باشم و وظایفم را در حوزه تخصصی کار خودم انجام دهم. ولی وقتی خودم مدیر کسب و کار خودم باشم ممکن است بگویم کسی به من گیر نمیدهد پس دیر سرکار بیایم یا وقتی کارمند باشم مجبورم از برادرم هم پول بگیرم ولی وقتی خودم کارآفرین باشم شاید رودروایسی داشته باشم. اما وقتی کارآفرین هستید باید بتوانید تیم را سرپرستی کنید و در صورت رودروایسی داشتن نمیتوانید کنترل کنید. همه میگویند خواستن توانستن است ولی من میگویم توانستن خواستن است. اول باید به یک توانایی که برای مدیریت کسب و کار و کارآفرینی لازم است، برسید و البته ممکن است کسی این توانایی را در شخصیت خود داشته باشید و راحت تر به آن برسد ولی اگر هم توانایی اش را ندارید با دوره و آموزش های مختلف می توانید به آن برسید. ولی همه ی ما به صورت شخصی می توانیم ارزش آفرینی کنیم حتی اگر یک کارمند ساده باشیم. پس اگر پول و تخصص دارید بسم الله ولی اگر شرایط عادی دارید، پس باید زحمت بکشید و یک فرآیندی را طی کنید.
صحبت های اطرافیان در آینده ما تأثیر گذار است/همیشه سعی کردم مثبت صحبت کنم
صارمی نیا در پاسخ به این سوال که جنبه کارآفرینی او چه بوده است، ادامه داد: به نظرم ادغامی از خیلی چیزها بوده است. شاید اول خواسته خدا بوده است و دوم این که من ازدوره راهنمایی دوره های مختلف را می گذراندم. نمی دانم چرا ولی علاقه مند بودم و در این مسیر گام برداشتم. می گویند دوستان ارزشمند هستند و مثلا یکی از دوستانم کانون تبلیغاتی داشت. یا دوست دیگرم در حوزه هنر و کارگردانی فعالیت انجام می داد و با ایشان میرفتیم و تدوین فیلم های او را انجام می دادیم. از همان زمان نوجوانی با گوشی وقتی بیرون میرفتیم عکس و فیلم گرفته و با نرم افزار های معمولی آن زمان، تولید محتوا می کردم سپس روی سی دی ریخته و به آن ها می دادم.
وی با تاکید بر این که همه ما گاهی ناامید می شویم، افزود: من نیز روزهای سختی داشتم و چندین بار شکست خوردم و حتی گاهی با گریه نیز قدم زدم. اما در نهایت برگشتم به اینکه خودم را تقویت کنم و به خودم گفتم که تو می توانی. به نظرم شانس نیز خیلی مهم است. ما افراد را می شناسیم و در جامعه با آنها آشنا می شویم و میتوانیم دوستان و همکاران خود را انتخاب کنیم. صحبت هایی که می کنند نیز در آینده ما خیلی تأثیرگذاراست. من همیشه سعی کردم مثبت صحبت کنم و حتی بعد از ۵ سال کسی آمد و به من گفت که از صحبت های آن زمانم تأثیر خوبی گرفته است. می توانم به شما بگویم که از سال ۹۳ یا ۹۴ تا به الان ۱۰ تا فیلم هم ندیده باشم گرچه قبل از آن خیلی فیلم می دیدم. ولی خودم را کنترل کردم و می شود گفت که تنها در جمع و دیگران تلویزیون تماشا میکنم. من چیزی که علاقه دارم و زمانم به من اجازه می دهد ببینم را، خودم انتخاب می کنم مثلا این که فایل های آموزشی را در چه حوزه ای و از چه کسی ببینم و حتی در ماشین ۹۹ درصد مواقع سعی میکنم فایل صوتی آموزشی گوش دهم. حتی مواقعی نیز وجود دارد که خانواده شما را بکوبند و بگویند این چه کاری است که انجام می دهی. زیرا کارآفرینی ماه های اول درآمدی ندارد و مانند کارمندی نیست. اما وقتی که به خودم میگفتم من باید به جلو حرکت کنم و میتوانم، پس از پا ننشستم و این گونه بود که ادامه دادم.
اگر به عقب برگردم همین مسیر را دوباره طی می کنم
صارمی نیا در پاسخ به این سوال که اگر زمان به عقب برگردد چه کارهایی است که آن را انجام نمیدادید و چه کاری را انجام می دادید، گفت: من تا الان همه ی کارهایی که می خواستم را انجام داده ام و در مسیری که تا اینجا آمده ام شاید فقط ریزه کاری ها را تغییر دهم. اگر میتوانستم چیزی را تغيير دهم سعی می کردم مثلا زودتر درسم را تموم کنم یا تمرکزم را از روز اول هدفمندتر روی کسب و کار حوزه دیجیتال مارکتینگ میگذاشتم و روی خودم و توانایی هایم بیشتر از الان تمرکز کرده و سعی میکردم که متخصص بهتری باشم در حدی که بعد از کلمه مهران صارمی نیا اسم دیجیتال مارکتینگ بیاید.
نوشتن کتاب دومم تا بعد از عید تمام می شود
این کارآفرین موفق با اشاره به برنامه های آتی خود اظهار کرد: شرکت خودم تازه تاسیس شده است و سعی بر گسترش شرکت و تیم خود دارم. درحال انجام یک سری فعالیت ها در بحث محصولات هستیم و قصد داریم محصولات حوزه دیجیتال مارکتینگ را بیشتر کنیم. مثلا سیستم هایی را طراحی کنیم که خط اشتراکی و سیستم انبوه داشته باشند و غیره. در مورد خودم نیز در حال انجام پکیج های آموزشی ام در حوزه دیجیتال مارکتینگ و همچنین در حال نوشتن کتاب دومم هستم و تا بعد از عید آماده میشود. حوزه های مختلفی وجود دارد و سعی می کنم سالی حداقل یک کتاب در این حوزه ها بنویسم. ذهنیت من بحث ورود به بازارهای بین المللی است که بتوانم برندی را حداقل در کشورهای همسایه ثبت و راه اندازی کنم تا بتوانیم راحت تر به صورت بین المللی کار کنیم. این را در برنامه های خودم در نظر دارم که بتوانیم پروژه های حرفه ای تر و بیشتری بگیریم. و مسلما فرآیندی که بتوانیم آموزش دهیم، کارآموز بگیریم و از آنها متخصصانی را تربیت کنیم هم مد نظرم هست.
باید از یک قدم شروع کنید؛ از ریال درآمد داشته باشید و بعد به فکر دلار باشید
وی درخصوص کارآفرینان و آرزوی رسیدن به بازارهای بین المللی بیان کرد: این آرزو قابل دسترس است. مثلا قالب های WordPress را از سایت بینالملی themeforest یا سایت های مختلف ایرانی خریداری می کنیم و یا می توانید ریالی پرداخت کنید و آن ها خودشان برای ما می خرند. حتی درصورت انجام واریز حساب یا داشتن درگاه بینالمللی میتوانیم از راهکار های دیگری استفاده کنیم. شما حداقل می توانید از این طریق یک بازده ای داشته باشید؛ مثلا جایی که ویزای خاصی نخواهد، میتوانید حساب باز کنید و فعالیت هایی را انجام دهید. شما حداقل چند میلیون برای سفر های خارجی و بستن قرارداد و هر فعالیتی نیاز دارید پس نیاز نیست ناگهان به کشورهای خارجی بروید بلکه از طریق همین شرکت هایی که واسطه هستند می توانید پروژه های خارجی را بگیرید و این شرکت ها یک درصدی را برمیدارند. بعدها نیز که وضعتان بهتر شد در کشور های همسايه شرکتی را ثبت کنید که تبدیل به نوعی روش کسب درآمد برای شما شود.
همیشه کاری را انجام دهید که از آن حس خوبی می گیرید
صارمی نیا در پایان با تاکید بر گام به گام قدم برداشتن و از آموزش دیدن هرگز غافل نشدن گفت: به دنبال علاقه ی خود که قابلیت و استعدادش را نیز دارید، بروید. وقتی صدای شما خوب نیست شاید پتانسیل خواننده شدن را نداشته باشید اما خیلی از افراد معلولیت جسمی دارند و خب برایشان مقدور نیست که در دو ماراتن شرکت کنند ولی به جای آن خدا راه دیگری را نشان داده است. پس شما هم می توانید کارهای دیگری انجام دهید که نیاز به دویدن ندارد. مثلا میتوانید سخنران خوبی شوید و میلیاردی درآمد کسب کنید. مشاغلی که بیشتر پولساز است را بر اساس علاقه خود پیدا کرده و در آن گام بردارید. کسب و کار، کار یک شب نیست. برای خود در یک دفترچه اهدافی که میخواهید به آن برسید را یادداشت کنید. من نیز این کار را انجام دادم و بعد از چندسال به آن ها رسیدم.
خبرنگار: هیوانا حیدری
بدون دیدگاه