تا حالا برای شما پیش آمده که یک ایمیل تبلیغی و بازاریابی دریافت کنید؟ با توجه به پیشرفت تکنولوژی و اینترنت و نقش غیرقابل آن در زندگی، حتماً این موضوع را تجربه کردهاید. کسب و کارها اغلب ایمیل را به عنوان یکی از قدرتمندترین کانال های بازاریابی معرفی می کنند. در مقاله حاضر به بازاریابی از نوع ایمیلی، مزیت بازاریابی ایمیلی و همچنین روشهای انجام صحیح آن میپردازیم.
تعریف بازاریابی ایمیلی یا ایمیل مارکتینگ
ایمیل مارکتینگ که به جای استفاده از خدمات پستی، به صورت الکترونیکی انجام میشود؛ یعنی استفاده از ایمیل به منظور تبلیغ محصولات و خدمات در حین ایجاد روابط با مشتریان است.
زمانی که شرکتی جدای از تأیید سفارش و پاسخ مستقیم به سؤالات مشتری بالقوه و بالفعل خود ایمیلی ارسال میکند، میتوان آن را ایمیل مارکتینگ دانست. ایمیل مارکتینگ نوعی از بازاریابی اینترنتی و آنلاین است و می تواند شامل وب سایتها، به دنبال به اشتراک گذاشتن یک پیام کلی از طرف شرکت، خبرنامههایی مربوط به شرکت، تبلیغات فروش و معاملات انحصاری برای مشترکین، رسانههای اجتماعی، وبلاگها و امثال آن باشد.
نحوه کار
در چند سال گذشته با پیشرفت تکنولوژی و شبکه اینترنتی غیرقابل انکار، بازاریابی ایمیلی یا ایمیل مارکتینگ به یک استراتژی بازاریابی دیجیتال در کسب و کارها تبدیل شده است. ایجاد و اجرای کمپین بازاریابی ایمیلی کار ساده و پیش پا افتاده ای نیست. کار در این زمینه صرفاً به نوشتن سریع یک پیام و فشردن دکمه ارسال ختم نمی شود. یک استراتژی موفق در بازاریابی ایمیلی وابسته به ایجاد اعتماد و روابط واقعی و طولانی مدت با مخاطبین و مشتریان بالقوه و بالفعل است. راه اندازی کمپین ایمیل مارکتینگ با کسب تجربه در این زمینه می تواند راهکار خوبی در بحث بازاریابی باشد. برای نمونه شما می توانید برای کسب و کارهای حتی کوچک در وب سایت خود یک گزینه ثبت نام در خبرنامه اضافه کنید. زمانی که مشتریان شما در وب سایت ثبت نام می کنند، می توانید خبرهای مربوطه خود را برای مشتریان و مخاطبان خود ارسال کنید. حالا اگر ایمیل مارکتینگ را با خبرنامههای آموزنده ترکیب کنید، بالاترین نتیجه را از تلاشهای بازاریابیتان خواهید گرفت. حتی در این زمینه می توانید با استفاده از رسانههای اجتماعی خود، مشتریان را به سمت خبرنامه هدایت و جذب کنید. البته ناگفته نماند که بهتر است در فواصل مرتب و منطقی ایمیل ارسال کنید زیرا اگر در انجام این کار زیاده روی کنید ممکن است نتیجه معکوس داشته باشد و مشتری پیام های شما را به عنوان مزاحم شناسایی کرده و در دسته ایمیل های اسپم قرار دهد.
مزیت بازاریابی ایمیلی
با توجه به هزینهبر بودن جذب بازدیدکنندگان و راه ارتباطی برای یک وبسایت، کسب و کار و هر اقدام دیگری بهتر است دست به راهکاری عملی و در عین حال با صرفه تر زد. از آنجایی که آمار نشان می دهد میزان استفاده از ایمیل در سراسر جهان تا سال 2020 به 3 میلیارد کاربر رسیده است، پس می توان طبق آمار گفت تعداد کثیری از مشتریان و مخاطبان به ایمیل دسترسی دارند، ایمیل مارکتینگ یکی از ارزانترین و موفقترین روشهای بازاریابی دیجیتال بوده و فروشتان را به میزان چشمگیری افزایش میدهد. در واقع مزیت بازاریابی ایمیلی یا ایمیل مارکتینگ در مقایسه با انواع دیگر بازاریابی، قیمت و سهولت انجام آن است. شما می توانید با استفاده از ایمیل و خبرنامه معمولی به عنوان روشی ارزان بهروزرسانیها در مورد شرکت، رویدادهای آینده، پیشنهادهای ویژه شرکت مانند ارائه تخفیفهای ویژه تولد به مشتریان برای کالاها یا خدمات و امثال آن را تبلیغ و به مخاطبان و مشتریان ارسال کنید. شما با انتخاب و پیش گرفتن یک راه ارتباطی آسان، به صرفه و همچنین با ثبات و مؤثر همچون بازاریابی ایمیلی، می توانید حضور مشتریان در وبسایت یا کسب و کار خود تضمین کنید. حتی می توانید مخاطبان را به مشتری تبدیل کرده و از آنان مشتریان وفادار و طرفداری برای خود و کسب و کارتان بسازید. پس اگر قصد دارید کسبوکارهای خود را به سرعت گسترش دهید، باید به استفاده از بازاریابی ایمیلی برای دستیابی به مخاطبان خود ادامه دهید.
انواع بازاریابی ایمیلی
خبرنامهها یا ایمیلهای خبری (Email Newsletters)
ایمیلهای خبری همانطور که از نام آن پیداست، حاوی اخبار و پیام های کوتاه و تبلیغاتی بوده و شرکتها برای مشتریان شان ارسال میکنند و از این طریق علاوه بر ارتباط با مشتری، تعامل خود را نیز با آنان حفظ می نمایند.
ایمیلهای تبلیغاتی یا حمایتی (Sponsorship Emails)
در این نوع ایمیل شرکت ها هنوز کسب و کار و جامعه هدف خود را تشکیل نداده اند و در مرحله جذب بازدید کننده، مشتری و مخاطب هستند. صاحبان شرکت ها و کسب و کارها نیز برای جذب مشتری اطلاعاتی در خصوص شرکت، کارکنان، خدمات و محصولات و یا اهداف شرکت و کسب و کار ارائه می دهند تا علاوه بر ارتباط با آنان مشتریان و بازدیدکنندگان بیشتری برای کسبوکار خود جذب کنند.
ایمیلهای اختصاصی یا ایمیل های ویژه (Dedicated Emails)
در این نوع از ایمیلها، پیام ها مختص یک موضوع خاص و یا هدف مشخصی مانند اطلاع رسانی در مورد تخفیفهای ماهانه یا سالانه است که برای مخاطبان ارسال می گردد.
ایمیلها دایجست (Digest)
در این دسته از ایمیل ها، که شاید بتوان گفت تقریباً مشابه ایمیلهای خبری اند، درباره فعالیت و خدمات شرکت یا کسب و کار چه در زمان های گذشته انجام شده و چه در آینده قرار است، انجام بگیرد برای کاربران خود اطلاع رسانی می شود.
ایمیلهای تبادلی (Transnational Email)
همانطور که از نام این نوع ایمیل مشخص است، ایمیل تبادلی به تبادل اطلاعات بین شرکت و کاربر اختصاص مییابد.
کلام آخر
در این مقاله شما با بازاریابی ایمیلی یا ایمیل مارکتینگ، مزایای بازاریابی ایمیلی و انواع آن آشنا شدید. به شما پیشنهاد می شود برای کسبوکارهای خود، از پنل ارسال ایمیل که هم از لحاظ هزینه و هم از لحاظ زمانبندی مناسبتر است، استفاده کنید.
بدون دیدگاه