فهرست

  1. مقدمه
  2. تعریف تجارت الکترونیک
  3. محدوده جغرافیایی و بازار کار و تایم
  4. عناوین و سامانه های مختلف
  5. امکانات و دستگاه و سیستم های موردنیاز
  6. آینده کار

 

 

مقدمه

منظور از تجارت الکترونیک (به انگلیسی: Electronic commerce) انجام تمام فعالیت های تجاری اعم از فرایند خرید، فروش یا تبادل محصولات، خدمات و اطلاعات از طریق شبکه های رایانه ای و اینترنت است. در نگاهی جامعتر و از منظر خود مفهوم تجارت، تجارت الکترونیکی نه تنها مواردی را در بر می گیرد که در آن از «تبادل الکترونیکی داده» استفاده شده، بلکه فناوری های قدیمی تر همچون تلکس و تلکپی را هم شامل می شود. چرا که تجارت و تبادل اطلاعات و معامله در هر بستری در مفهوم تجارت است و اشاره به تجارت الکترونیکی صرفا اشاره مستقیم به روش و بستر تبادل اطلاعات و انجام معامله

دارد.

 

تعریف تجارت الکترونیک

تجارت الکترونیک چیست؟

خرید و فروش وتبادل هرگونه کالا ، خدمات و یا اطلاعات از طریق شبکه های رایانه ای یا انجام مبادلات تجاری در قالب الکترونیکی، تجارت الکترونیک نامیده می شود.

تجارت الکترونیک با استفاده از شبکه های رایانه ای ، معاملات تجاری را ساده نموده و به آن سرعت می بخشد.تجارت الکترونیک دربرگیرنده هرگونه تجارت و تعامل مدیریتی است که با استفاده از فناوری اطلاعات و ارتباطات صورت میگیرد.

 

محدوده جغرافیایی و بازارکار و تایم  تجارت الکترونیک

محدوده خاص جغرافیایی ندارد ؛البته به تناسب نوع تجارت میتوان محدوده هایی تعریف کرد.

وهمچین ساعت کاری به صورت شبانه روزی و 24 ساعته است

  • BPB (تجارت به تجارت) – شامل شرکتهایی است که با یکدیگر تجارت انجام می دهند. برای

مثال، تولیدکنندگانی که محصول خود را به توزیع کنندگان می فروشند و عمده فروشانی که

محصولاتی را به خرده فروشان می فروشند.

  • BPC (تجارت به مصرف کننده) – شامل تجارت هایی است که از طریق فروشگاههای اینترنتی و بدون نیاز به هر گونه تعامل با انسان کالاهایی را به عموم مردم می فروشند. این همان تصوری است که بیشتر مردم از «تجارت الکترونیک» دارند. برای نمونه میتوان به فروشگاه اینترنتی آمازون اشاره کرد. .
  • cPB ( مصرف کننده به تجارت) – در تجارت الکترونیک CPB، مصرف کنندگان پروژه ای با بودجه ای مشخص شده را به صورت آنلاین ارسال می کنند و شرکت ها برای انجام آن پروژه، پیشنهاد قیمت می دهند. سپس مصرف کننده پیشنهادهای قیمت را بررسی می کند و شرکت مورد نظر خود را انتخاب می کند. وب سایت Elance  نمونه ای از این

نوع تجارت الکترونیک است.

  • cPC (مصرف کننده به مصرف کننده) – این نوع تجارت، در تبلیغات دسته بندی شدهی آنلاین، انجمن ها با بازارهایی انجام می شود که در آن افراد میتوانند با یکدیگر، کالا خرید و فروش کنند. Craigslist، eBay و Etsy نمونه هایی از این نوع تجارت الکترونیک هستند.

بازار کار تجارت الکترونیک در ایران

با روی کار آمدن شبکه های اجتماعی در سالهای اخیر، تعداد بیشماری از فروشگاه های فیزیکی و شرکت ها، با استفاده از کانال های ارتباطی ایجاد شده در این شبکه های آنلاین، اقدام به افزایش فروش محصولات و خدمات خود کرده اند. به بیان دیگر، با ترکیبی از تجارت سنتی و استفاده از ابزارهای الکترونیک، بازار جدیدی متشکل از مشتریان پیشین تشکیل داده و خدمات خود را برای جذب مشتریان جدید، در دنیای آنلاین عرضه کردند. علاوه بر این، بسیاری از کسب و کارهای نوپا و استارت آپ ها، در ابتدا بنیان کار و فعالیت خود را بر روی تجارت آنلاین قرار داده و با این روش، علاوه بر صرف زمان و هزینه کمتر، با وسعت بیشتری به معرفی دستاوردها، کالا و خدمات خود پرداخته و بنابراین گامی بلند را در زمینه معرفی خود بعنوان یکی از تامین کنندگان نیاز روز بازار برداشته اند. مثالی بسیار مشهود و قابل لمس در مورد بازارهای سنتی گرایش یافته به تجارت الکترونیک، بانک ها هستند. به جرات می توان بانکداری اینترنتی را یکی از بزرگترین تحولات در حوزه مبادلات مالی در ایران و جهان نامید.

پیش از این، که تمامی مراحل مربوط به گردش های مالی خرد و کلان به صورت سنتی به انجام می رسید، سرعت مبادلات بسیار کم بوده و انجام بسیاری از فعالیت ها محدود به زمان و مکان خاصی می شد. اما با پیشرفت در حوزه آنلاین، و دسترسی بانکها به امکانات الکترونیکی، زمان انجام تراکنش ها و اقدامات مالی گوناگون به میزان زیادی کاهش یافته و ذخیره وقت و هزینه ها، منجر به بهبود اقتصادی در این زمینه شده است. شرکت های سخت افزاری و نرم افزاری، شرکت های ارائه دهنده خدمات شبکه و امنیت، بانک ها و موسسات مالی گوناگون، شرکت های ارائه دهنده خدمات تبلیغاتی از جمله مکان هایی هستند که یک فرد فارغ التحصیل رشته تجارت الکترونیک و با افرادی که در این زمینه آموزش دیده و دوره های گوناگونی را طی کرده اند، می توانند در آن مشغول به کار شده و از دانش خود برای کسب درآمد و به دنبال آن بهبود وضع اقتصادی جامعه، استفاده کنند. در نهایت می بایست گفت که تجارت الکترونیک در ایران ظرفیت های بسیار بالایی را داشته که بخش کوچکی از آن در حال حاضر مورد استفاده قرار می گیرد. افزایش دانش و تسلط به اطلاعات روز دنیا در این زمینه شغلی، نه تنها می تواند باعث بهبود وضعیت بازار کار داخلی گردد، بلکه می تواند با افزایش سطح اقتصادی جامعه، تحولات عظیمی در تجارت بین الملل و بهبود جایگاه کشور در جامعه جهانی داشته باشند.

 

امکانات و دستگاه ها و سیستم های مورد لزوم کار

  • تلفن
  • فکس
  • اینترنت
  • دانش اینترنتی
  • آشنایی با شبکه های اجتماعی موجود
  • عدم نیاز به دفتر یا اتاق کار اختصاصی البته حسب تناسب موضوع
  • و ….

عناوین مختلف تجارت الکترونیکی

ایجاد امکانات و بنگاه های تجاری

دیجیتال مارکتینگ

و بیشمار است و …

دیجیتال مارکتینگ چیست؟

انواع ابزارهای دیجیتال مارکتینگ

  • آنالیز و تحلیل داده
  • بهینه سازی موتور جستجو
  • ایمیل مارکتینگ
  • تبلیغات کلیکی
  • تبلیغات در شبکه های اجتماعی
  • مدیریت شبکه های اجتماعی و تحلیل آن
  • ارسال پوش نوتیفیکیشن
  • انتشار رپورتاژ آگهی
  • کوتاه کننده ی لینک
  • چت آنلاین

 

 

 

 

آینده تجارت الکترونیک

آنچه قرائن نشان می دهد زندگی در عالم واقعیت و مجازی منطبق هم خواهند شد علی ایحال زندگی مجازی به زندگی واقعی غلبه خواهد کرد .به عبارتی اقتصاد و فرهنگ … از مبدا مجازی تاثیرپذیر می شود.

متاورس چیست؟

متاورس شبکه ای گسترده ازجهان ها و شبیه سازی های سه بعدی پایدار است که به صورت آنی و لحظه به لحظه پردازش می شوند و در آن هویت اشخاص،اشیای فیزیکی،تاریخ بشر و حتی سیستم های پرداختی پیوستگی خودشان را حفظ می کنند.

متاورس فرضیه‌ای از نسل بعدی اینترنت است که از محیط‌های مجازی سه بعدی آنلاین غیرمتمرکز و پایدار تشکیل می‌شود. این دنیای مجازی از طریق هدست‌های واقعیت مجازی، عینک‌های واقعیت افزوده، گوشی‌های هوشمند، رایانه‌های شخصی و کنسول‌های بازی قابل دسترسی خواهد بود.

کاربردهای متاورس

ملاقات‌های مجازی و قرارهای کاری

آموزش مجازی

کسب درآمد از بازی‌کردن

خرید آنلاین

گردشگری و سفر

کنسرت و جشن‌ها

مالکیت دیجیتال

تفریح

تعامل با رایانه

اقتصاد

عادت‌ها و هنجارهای زندگی

زندگی در متاورس

متاورس وضعیتی است که قرار است جانشین اینترنت کنونی شود و تمام محتوای آن را اما با محدودیت‌های دسترسی بسیار کمتری به کاربران عرضه کند. پلتفرم‌های آنلاین فعلی به کاربران اجازه می‌دهند در همان محدوده مختص هر سرویس تا حدودی آزادانه حرکت کنند، اما قابلیت تعامل‌پذیری بین پلتفرمی را محدود می‌کنند؛ مثلاً شما آزاد هستید هر چیزی را که دوست دارید در ماینکرفت بسازید، اما نمی‌توانید آنچه را که در ماینکرفت ساخته‌اید به بازی فورتنایت منتقل کنید. این در حالی است که متاورس به کاربران امکان می‌دهد محتوای دلخواه خود را در هر پلتفرمی تولید کرده و آن را آزادانه در سراسر این جهان دیجیتال توزیع کنند.

بر خلاف اینترنت فعلی، کاربران متاورس تغییرات ایجادشده توسط کاربران دیگر را در لحظه و زمان واقعی تجربه خواهند کرد. اگر کاربری هرگونه تغییری در متاورس ایجاد کند، آن تغییر دائمی بوده و بلافاصله برای همه قابل مشاهده است. تداوم و قابلیت تعامل‌پذیری به کاربران امکان می‌دهد برخلاف اینترنت، هویت و تجربه‌های آنلاین خود را در سراسر متاورس حفظ کنند. به این معنی که در متاورس، کاربران دیگر نیازی به داشتن پروفایل جداگانه در توئیتر، کاراکتری در فورتنایت و اکانت ردیت ندارند، بلکه می‌توانند در تمام این پلتفرم‌ها تنها خود واقعی‌شان باشند. این تداوم هویت، عاملی اساسی در شکل‌گیری نحوه خرید و مصرف محتوا توسط کاربران متاورس خواهد بود.

به لطف متاورس دیگر لازم نیست برای کار در محیط فیزیکی در دنیای واقعی حضور داشته باشیم؛ بلکه محل کار ما در همان متاورس خواهد بود. عینک‌های واقعیت مجازی و محیط متاورس هم پای هم ساخته می‌شوند و در آینده نزدیک این عینک‌ها کاربردهای زیادی در محل کار خواهند داشت.

مثلاً از این عینک‌ها می‌توان برای احراز هویت، به خاطر سپردن نام همکاران، بخش‌ها و پروژه‌های که قبلاً با هم کار کرده‌اید و در کل به‌عنوان پنجره‌ای از راه دور به درون دفاتر اداری، تأسیسات تولیدی و کارخانه‌های بسته‌بندی سراسر جهان استفاده کرد. عینک‌های واقعیت مجازی می‌توانند جایگزین گوشی‌های هوشمند و لپ‌تاپ‌ها شوند. تصاویر دیجیتالی، بازخورد لمسی، حسگرهای بیومتریک و پخش و ضبط صوتی همه از قابلیت‌های زندگی در متاورس است و بینایی ماشین نیز جز مهمی از این دنیا خواهد بود.

پایان.

 

 

 

1 دیدگاه

  • سلام
    بسیار عالی و سودمند
    انچه از این مقاله برداشت می شود این است که هرشخص باید مهارت های فردی خود در فناوری اطاعات را بالا ببرد و ضمن توسعه مهارت ها عملا وارد این حوزه و دیجیتال و الکترونیک شود…و

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *