ویژگی های فریم ورک

ویژگی های فریم ورک


شاید کلمه «فریم ‌ورک» را شنیده باشید؛ بسیاری از توسعه دهندگان و طراحان با تجربه وب سایت ها، با استفاده از فریم ورک‌ها است که وب‌سایت خود یا دیگران را طراحی و ایجاد می‌کنند. بسته به طراحی و ایجاد سایت توسط یک فرد یا یک گروه، آنها بسیاری از جنبه‌ها مانند استفاده از چه زبانی، اعمال کدام الگو برای طراحی، نحوه نوشتن کد و فاکتورها و معیارهای بسیار دیگری نیز وجود دارند که آن ها را در طراحی و ایجاد سایت در نظر می گیرند و در خصوص آن تصمیم گیری می کنند. بسته به تمام این عوامل، توسعه دهندگان تصمیم می‌گیرند آیا باید از فریم ورک استفاده کنند یا نه. در این مقاله ما می خواهیم بررسی کنیم که فریم ‌ورک چیست و چه تعریفی دارد. همچنین قصد داریم به بررسی ویژگی های فریم ورک ها بپردازیم و ویژگی های مثبت (مزایا) و ویژگی های منفی (معایب) برخی از آنها را بیان کنیم پس تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید.

تعریف و چیستی فریم ورک (framework)

خصوصیات فریم ورک ها همانند یک قالب یا الگوی از پیش ساخته شده به طراحان و توسعه دهندگان برای ایجاد ویژگی‌های منحصر به فرد در پروژه‌هایشان هدف می کند؛ اما این کمک به چه شکلی است؟ در واقع فریم ورک ها باعث می شوند تا نیاز به بازنویسی و تکرار تعداد بسیار زیادی از کدهایی که در بیشتر برنامه‌ها مورد نیاز هستند از بین برود؛ بنابراین یک فریم ورک به برنامه نویسان کمک می‌کند تا کدهای کمتری بنویسند و در زمان کمتری نیز به نتیجه بهتر برسند.

ویژگی های مثبت استفاه از فریم ورک ها (framework)

افزایش و بالا رفتن سرعت انجام کارها:با استفاده از فریم‌ ورک‌ها بهره‌وری خودتان را بالا می‌برید و اشتباهات رایج را انجام نمی‌دهید. این موضوع کمک می کند تا سرعت توسعه و امنیت افزایش بیابد.

افزایش و بالا رفتن سرعت انجام کارها

منبع باز (قابلیت استفاده به صورت رایگان): بیشتر فریم ‌ورک‌ها در بسیاری از زبان‌ها منبع باز هستند. همچنین آنها دارای مجوزی بوده و محدود کننده نیستند و شما می توانید با استفاده از فرم ورک ها محصولات تجاری خود را بسازید.

بهبود و نرمال سازی کد‌های استفاده شده:با استفاده از فریم‌ ورک‌ها توسعه پذیری کد‌های خود را کاملاً نرمال سازی می‌کنید و به صورت پیش فرض از کلاس‌ها و کد‌های معتبر استفاده می‌کنید. این کار سبب می‌شود تا شما در پروژه‌ها و کارهای مختلف خود از کلاس ‌های یکسانی استفاده کنید.

بهبود و نرمال سازی کد‌های استفاده شده

جلوگیری از نوشتن کدهای تکراری: فرم ورک ها شما را از نوشتن بسیاری از کدهای تکراری که در بسیاری از برنامه ها و اپلیکشین های مختلف مورد استفاده قرار می‌گیرند بی نیاز می کنند. این مزیت خود می تواند به تنهایی دلیلی برای استفاده از فریم ورک ها باشد. این گونه است که می‌توانید انتظار داشته باشید تا پروژه خود را در زمانی بسیار کوتاه ایجاد کنید، نسبت به زمانی که با استفاده از نوشتن کد بدون فریم ‌ورک اینکار را انجام می دادید.

جلوگیری از نوشتن کدهای تکراری

پاسخ گویی و تیم پشتیبانی خوب: فرم ورک ها اگر چه نمی توان گفت همگی ولی بیشتر آن ها دارای یک تیم پشتیبانی بزرگی هستند تا چنانچه شما نیاز به راهنمایی و کمک داشتید، مشکلتان را حل کنند.

تیم پشتیبانی

انجام بهتر کار‌های تیمی: شما زمانی از فریم‌ورک‌ها در کارهای خود استفاده می کنید با کمک ویژگی ها و خصیصه های فریم ورک ها انجام کار‌های تیمی برای شما بهتر صورت می گیرد.

انجام بهتر کار‌های تیمی

قابلیت ادغام پذیری: اگر شما تقریباً هر نوع اپلیکیشن (از جمله وبسایت) را ایجاد می‌کنید و می‌خواهید برخی از داده‌ها را ذخیره کنید، به طور معمول از یک پایگاه داده استفاده خواهید کرد. بسیاری از فریم ورک‌ها می توانند به آسانی با این ابزارها مرتبط شده و با آن ها لینک شوند.

قابلیت ادغام پذیری با انواع دستگاه ها

ویژگی های منفی استفاه از فریم ورک

اختصاص زمان به منظور یادگیری: شما برای استفاده از فرم ورک ها و نحوه کار آن ها نیاز به صرف زمان جهت یادگیری آن دارید. لازم است بدانید که فریم ورک ها چگونه کار می کنند و علاوه بر آن باید زبان آن را یاد بگیرید.

ویژگی های فریم ورک
اختصاص زمان به منظور یادگیری

امکان کپی برداری توسط دیگران: متأسفانه هستند افرادی که از کارها و طرح های دیگران کپی برداری می کنند. از ویژگی های منفی فریم ورک نیز همین نکته است. در چارچوب نرم افزار فرم ورک است که افراد نسبت به نحوه کار و طراحی شما شناخت کسب می کنند و امکان کپی برداری از آثار شما برای آنان فراهم می گردد.

امکان کپی برداری توسط دیگران

هزینه بر بودن: فریم ورک‌ها در مقایسه با سیستم مدیریت محتوا به آزمایش و تجربه بیشتری برای توسعه نیاز دارند. در نتیجه می‌تواند هزینه‌های بیشتری را برای استخدام توسعه دهندگان قابل اعتماد فریم ورک نسبت به توسعه دهندگان سیستم مدیریت محتوا داشته باشند. بر اساس تجربه، متوسط پروژه‌ای که با یک فریم ورک ساخته می‌شود، پر هزینه‌تر نسبت به پروژه مشابه ساخته شده با سیستم مدیریت محتوا بوده است.

هزینه بر بودن

سخن پایانی

ما در این مقاله با شما از فرم ورک و ویژگی های مثبت و منفی آن صحبت کردیم. باید بدانیم که مزایا و ویژگی های مثبت فریم ورک بر معایب آن برتری دارد؛ زیرا استفاده از فریم ورک در کسب و کارتان باعث کاهش زمان توسعه و افزایش قابلیت توسعه پذیری به هنگام برنامه نویسی و طراحی سایت برای شما می‌شود که این موضوع خود به تنهایی دارای اهمیت بسیار زیادی است.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *