شما در زمینه بازاریابی، حتماً به تقویم محتوا نیاز خواهید داشت. شما برنامه ای را که می خواهید انجام دهید، بر اساس آن منتشر و تولید می کنید. این گونه شما با داشتن برنامه خیالتان راحت است و روند کار تولید محتوا از دست تان خارج نمی شود. در این مقاله قصد داریم شما را با تقویم محتوا و دلایل اهمیت آن آشنا کنیم. پس تا انتهای مقاله ما را همراهی کنید.
تعریف تقویم برای محتوا
به مانند جدول زمانی است که شما بر اساس آن نوع محتوا، زمان و کانال انتشار را مشخص میکنید. در این بین تولید محتوا در بازه های زمانی مختلف می تواند به صورت روزانه، هفتگی، ماهانه و یا حتی سالیانه باشد. به شما یک دید کلی و همه جانبه از فرآیند تولید محتوا و انتشار محتوا میدهد. مسلماً این کار در منظم و مرتب کردن تولید محتوای بعدی شما مفید خواهد بود. در واقع فرآیند تولید و همچنین انتشار محتوا به صورت بهینه و هدفمند صورت میگیرد و با یک نگاه کوتاه به برنامه میتوانیم بفهمیم در کدام مرحله از مسیر تولید محتوا هستیم.
دلایل اهمیت وجود تقویم برای محتوا
صرفه جویی در زمان
همیشه محتوای آماده به انتشار در دست دارید. پس دیگر خیالتان راحت است و برای داشتن محتوا استرس ندارید. به شما کمک می کند تا به بهترین شکل ممکن از زمان استفاده نمایید و همچنین هرگز محتوای تکراری تولید نکنید.

انجام به موقع کارها طبق برنامه
با مراحل مختلف تولید محتوا را برای شما اولویتبندی می کند، بنابراین کمک می شود تا شما هیچ نکته ای مانند به روز رسانی یا گذاشتن مطالب جدیدی را فراموش نکنید.

ایجاد دیدی کلی به فرآیند تولید و انتشار محتوا
نسبت به موضوعات انتشار یافته در مدت زمان معین و همچنین تنوع موضوعی وبلاگ یا فواصل زمانی انتشار محتوا اطلاع دارید. این بررسی و تحلیل اطلاعات به شما کمک میکند تا برای برنامهریزی و تهیه تقویم بعدی آماده شوید و برای آن یک دیدگاه بهتری داشته باشید. در واقع شما از زمان جلوتر هستید.

راهکاری برای رشد ترافیک و بازدیدها
صاحبان کسبوکار از این موضوع اطمینان دارند و میدانند که محتوای خوب و مناسب میتواند تأثیر زیادی بر رونق کسب و کارشان داشته باشد. با رونق کسب و کار نیز بازدیدها افزایش می یابد. حتی بازدیدکنندگان به مشتریان بالقوه هم تبدیل می شوند.

پست گذاشتن به صورت منظم
برای تولید محتوا در هر یک از سایت ها و یا شبکه های اجتماعی نیاز به تولید محتوا دارید. شما به واسطه تولید محتوا و نداشتن مشکل در این زمینه می توانید به صورت منظم و مرتب و دوره ای مطالب و محتوای خود را بارگذاری یا پست کنید.

افزایش تعامل با کاربران
مسلماً همانطور که پیداست به کار شما نظم می دهد. با تولید محتوا که در بحث پیشین هم بدان اشاره شد، شما می توانید با انتشار محتواهای تولید شده خود با کاربران تعامل و ارتباط داشته باشید و چه بسا که حتی این تعامل نیز افزایش یابد.

سازماندهی و اولویتبندی مسئولیتها
به سازماندهی مسئولیتها و اولویت ها کمک میکند. شما میتوانید مسئولیتها را واگذار کنید. به این ترتیب شما دیگر نباید نگران انجام نشدن کارها و یا حتی نگران تأخیر در آن ها باشید.

افزایش رتبه در موتورهای جستجو
تولید محتوا و آپدیت کردن منظم آن، باعث می شود شبکه های اجتماعی و موتورهای جستجو نسبت به شما اعتماد کنند و با این روند رتبه شما نیز در گوگل بالا رود. البته فراموش نکنید که شما باید محتوای مناسبی را برای جلب نظر مخاطب تان تولید کنید. گوگل رتبه شما را بعد از قرار دادن یک محتوای مناسب و غیرتکراری صفحه جست و جو بالا می برد.

ترسیم یک نقشه راه آینده
شما یک استراتژی محتوایی دارید و از این موضوع اطمینان دارید که چه محتوایی را در چه زمانی منتشر کنید، یا اینکه محتواهایتان تکراری نباشند و یا محتواهای مهم با هم انتشار نیابند. به طور کلی، نقشه راه محتوای شما عملیاتی میشود.

جلب اعتماد مخاطب
جلب اعتماد کاربر از دیگر دلایل اهمیت این تقویم است. داشتن برنامه محتوایی اصولی و منظم باعث می شود که مخاطب شما منتظر محتوا و پیامها و مطالب بعدی از طرف شما باشد.

برخی از نکات مهم و ضروری در طراحی و داشتن تقویم برای محتوا
طراحی تقویم برای کسب و کارها حائز اهمیت است. بازاریابان حرفهای میدانند که توجه به موارد زیر میتواند نقش مهم و کلیدی در موفقیت برنامه بازاریابی محتوایی و استراتژیهای مربوط به آن ایفا کند و باعث ایجاد تقویمی کاربردی و اثربخش شود. این نکات عبارتاند از:
– متناسب بودن با نیاز سازمان و محصول؛
– طراحی متناسب با بخش توزیع محتوا؛
– همراستا بودن با اهداف سردبیری؛
– ارزیابی منظم و مستمر وضعیت تقویم و رفع اشکالات احتمالی در آن؛
– استفاده از ابزارهای آنلاین اشتراکگذاری فایل همچون گوگل درایو و دراپ باکس؛
– تأکید بر طراحی با تکیه بر اصول و بر مبنای یک اجماع کلی؛
– دیدن به عنوان جزئی از یک برنامه منسجم و همچنین کامل؛
– توجه به طراحی تیمی و نیز کار تیمی؛
– داشتن برخی از شاخصهای سنجش و ارزیابی کیفیت و کمیت کار؛
– بهروزرسانی و بهبود مداوم و مستمر تقویم آن هم متناسب با تغییر شرایط و سطح فعالیت؛
– در نظر گرفتن یک یا چند کانال یا آشفتگی در تعیین فعالیت ها؛
– عدم تضاد برنامه زمانی و اجرایی با سردبیری یا سایر فعالیتهای گروه بازاریابی.
سخن پایانی
همانطور که طبق صحبت ها اشاره شد و گفته شد، تهیه و داشتن چنین تقویمی یک راهکار عالی برای کسب و کارتان است؛ اما فراموش نکنید که کل گروه باید کاملاً در جریان فرایند قرار بگیرند. اگر شما تا به حال از چنین تقویمی در کسب و کار و تولید محتوای خود استفاده نکرده اید بهتر است که این تغییر را برای بهبود اقدامات خود انجام داده و آن را مورد استفاده قرار دهید.
بدون دیدگاه