پرسونای مشتری

پرسونای مشتری


 

در واقع پرسونای مشتری همان پروفایل یا نیمرخ خریدار و  داشتن الگوی یا مدل از مشتری و ویژگیهای اوست. با استفاده از پرسونای مشتری می توان دریافت که مشتریان ما چه کسانی هستند، چه سلیقه و علایقی دارند و زندگی خود را به چه صورت سپری می کنند و مسائل و مشکلات آنان چیست. صاحبان کسب و کار با داشتن تصویری از مشتریان خود بهتر می توانند مشتریان خود را درک نمایند و با آنها همزادپنداری نمایند و در نتیجه می توانند مشتریان خود را بهتر جذب و حفظ نمایند.

اهمیت پرسونای مشتری

با آگاهی از پرسونای مشتری از اینکه خدمات ارائه شده به مشتریان منطبق با ویژگیها و سلیقه و علایق آنان است مطمئن شده و می توانیم نیازها و خواسته های مشتریان را در هر زمان پیش بینی نماییم و نسبت به مشتریان عملکرد و رفتار متناسب و بهتری داشته باشیم.

اهمیت پرسونای مشتری
اهمیت پرسونای مشتری

اگر شرکتها تنها به عرضه محصولات خود پرداخته و سعی در تبلیغ ویژگی ها و موارد مربوط به خود داشته باشند، موفق نخواهند شد و مشتریان خود را نیز برای مدت کوتاهی جذب نموده و آنها را در درازمدت از دست خواهند داد.

وظیفه شرکت ها

شرکت ها و صاحبان کسب و کار ابتدا باید اعتماد مشتریان خود را جلب نمایند و با استفاده از ارائه نیاز مشتریان و دغدغه آنان می توانند بهتر آنان را درک نمایند و مشتریان با مشاهده اینکه آنان را و نیاز آنان را می شناسید به شما اعتماد می نمایند.

وظیفه شرکت ها
وظیفه شرکت ها

استفاده از پرسونای مشتری

بهتر است ابتدا سوالات دقیق و مفیدی راجع به مشتریان خود و ایده آل از خودتان بپرسید و سپس پاسخ هایتان را با پاسخ های دیگران و همکارانتان مقایسه نمایید و با بررسی موارد توافق و تضاد بین خودتان می توان بهتر پی به نوع دیدگاههای همدیگر برده و سعی در بررسی مسائل و مشکلات در زمینه های مربوطه بپردازید.

مزیت پرسونای مشتری

درک بهتر مشتریان

هماهنگی بین بخش  های مختلف شرکت منطبق با نیاز مشتریان

عملکرد بهتر شرکت

توسعه محصول و شرکت

جذب و حفظ مشتریان

جهتدهی به کشب و کار

ارائه استراتژی های کارآمدتر

مزیت پرسونای مشتری
مزیت پرسونای مشتری

شناسائی و اولویت بندی تغییرات بر اساس خواسته مشتریان

ایجاد احساس تفاهم و نزدیکی بین مشتریان با شرکت

درک مسائل و مشکلات مشتریان و کمک در حل آن

ارائه خدمات بهتر و منطبق با نیاز مشتریان

نوع کسب و کار و پرسونای مشتری

ترسیم پرسونای مشتری در میان کسب و کارهای بزرگ کار چندان سختی نیست اما استفاده از آن در میان کسب و کارهای کوچکی که معمولا صاحبان آن مشتریان خود را به خوبی می شناسند کار بیهوده ای به نظر می رسد زیرا شما مشتریان خود را می شناسید و تنها کاری که انجام می دهید این است که زمان خود را هدر می دهید.

نوع کسب و کار و پرسونای مشتری
نوع کسب و کار و پرسونای مشتری

طراحی پرسونای مشتری

برای به تصویر کشیدن یک پرسونای مفید لازم است که تمرکز خود را روی علایق و اطلاعات واقعی از مخاطبان و مشتریان خود قرار دهید و باید به افرادی بیندیشید که علاقه مند به خرید کردن از شرکت شما هستند نه توجه به کسانی که دوست دارید از شما خرید کنند. باید به خوبی اطلاعات مورد نیاز و جامعی از مخاطبان، مشتریان کسب کنید و آنها را در محصولات و خدمات خود به کار ببندید.

مراحل طراحی پرسونای مشتری

1-جستجودرباره مخاطب مورد نظر

برای بررسی در مورد مشتریان باید از روشهای مختلفی استفاده کنید: ابتدا افرادی که در حال حاضر به عنوان مشتریان شما هستند را به خوبی بشناسید و اطلاعات لازم درباره آنها را به دست بیاورید مانند: سن آنان، محل زندگی آنان، محل کار آنان،  زبان، درآمد، نوع رفتار و سلیقه آنان در هنگام خرید، اتفاقات مهم زندگی شان(مانند  پدرو مادر شدن، پدربزرگ و مادربزرگ شدن، رسیدن به دوره بازنشستکی، ازدواج، کسب موفقیت های مهم زندگی شان). سپس با استفاده از یک نظرسنجی اطلاعات کسب شده را به تایید برسانید.

جستجو درباره مخاطب مورد نظر
جستجو درباره مخاطب مورد نظر

راه دوم این است که یک آمار دقیق راجع به شبکه های اجتماعی سایت خود به دست بیاورید و اطلاعات افرادی که در این سایت ها با شما در ارتباط هستند را به دست بیاورید. راه سوم این است که به بررسی رقبای خود بپردازید و اینکه آنان با چه کسانی در ارتباط هستند، آیا آنها با همان گروههای که شما آنها را می شناسید در ارتباط هستند ، یا اینکه با گروههای در ارتباط هستند که شما اصلا آنها را نمی شناسید، سعی کنید در زمینه های مختلف خود را رقبایتان مورد مقایسه قرار دهید و نقاط قوت و ضعف خودرا شناسایی کنید.

2-شناسایی مسائل مشتریان

زمانی که مشتریان خود را شناسایی نمودید باید بررسی کنید که آنان دارای چه مسائل و مشکلاتی هستند، چه موانعی در زندگی آنان برای رسیده به اهدافشان وجود دارد برای پاسخ به این قبیل سوالات باید به سراغ شبکه های اجتماعی رفته و به برسی تعاملات خود بپردازید و یا با استفاده از نام برند و محصول خاص و رقبایتان در این زمینه مطلع شوید و نسبت به نقد و نظر و دیدگاه افراد مطلع شوید.

شناسائی مسائل مشتریان
شناسائی مسائل مشتریان

3-شناسایی اهداف مشتریان

اینکه انگیزه مشتریان، علایق آنان، سلیقه و نظر آنان چیست، هدف اصلی آنها از خرید یک محصول خاص چه می تواند باشد، سعی نکیند تمام مشتریان و سلایق آنان را در ارتباط با محصولاتتان به کاربندید بلکه بیشتر سعی کنید مشتریانتان را بشناسید. با زهم می توان با استفاده از شبکه های اجتماعی به کسب اطلاع در این زمینه اقدام نمود و با هماهنگی با بخش پشتیبان و خدمات و حتی تیم فروش به تکمیل اطلاعات در این زمینه کمک کرد.

شناسائی اهداف مشتریان
شناسائی اهداف مشتریان

 

4-بررسی تاثیرگذاری برند بر مشتری

در این مرحله بررسی کیند که محصول شما چه کمکی به مشتریان شما می نماید و مشخص نمایید که محصولات شما چگونه به حل مسائل آنان کمک می نماید و بهتر این است که روی منافعی که به مشتریانتان می رسانید متمرکز شوید تا اینکه بخواهید بر برند و مارک تجاری خود متمرکز شوید.

بررسی تاثیر برند بر مشتری
بررسی تاثیر برند بر مشتری

5-بررسی های خود را تبدیل به پرسونا نمایید

همه اطلاعات و بررسی های انجام شده خود را کنا رهم قرار دهید و ویژگیهای مشترک بین آنها را شناسایی نمایید و با جمع آوری آنها می توان به یک پرسونا خاص دست بیابید. سپس با تعریف پرسونا و با استفاده از طلاعات قبلی آن را تغییر و تعدیل داده و یا آن را غنی تر و با کیفیت تر بسازید.

تبدیل بررسی به پرسونای مشتری
تبدیل بررسی به پرسونای مشتری

 

 

 

 

 

 

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *